Hild díjas falu a Balaton partján

Lovasi-Séd – Wikipédia

Megkezdődött a "Preventív intézkedések a Balatont érintő vízminőségi problémák hosszú távon fenntartható kezelésére KEHOP 1.3.0 –15-2017"   projekt kivitelezése. A több települést érintő projekt keretében Paloznakon elsőként a Lovasi séd medrében egy hordalékfogó műtárgy kerül kiépítésre. Az ehhez vezető út kiépítése megtörtént, hogy a munkagépek esős időben is meg tudják közelíteni a munkaterületet. Ezt követően történik a Tó utca és Malom utca közti tározó kotrása, a műtárgyak, gátak megerősítése. A projekt célja a Balaton vízminőségének védelme és a Balatonba érkező hordalék felfogása.

víztározó 3

Részlet a projekt indoklásából: "A Balaton északi partján, a Balaton-felvidékről a tó felé igyekvő vízfolyások nagy mennyiségű lebegtetett és görgetett hordalékot szállítanak, amelyek a torkolati szakaszok lassú feltöltődéséhez vezetnek. A dombvidéki vízfolyásokra épített hordalékfogó tározókban a vízfolyás sebessége lelassul, a szállított hordalék emiatt lerakódik. A létesítmények az elmúlt évtizedekben felteltek, feliszapolódtak, funkciójukat már nem tudják betölteni, a szállított hordalék a Balaton medrében szétterülve hordalékkúpok formájában

jelentkezik.A projekt során a feltelt, már funkcióját betölteni nem tudó létesítmények felmérését követően megvalósul azok jó karba helyezése, reaktiválása, kidolgozásra kerül a létesítmények vonatkozásában közép és hosszú távú fenntartási, gazdálkodási tervek készítése."

Bővebben itt olvashatnak a beruházásokról:

lovasi séd tározó terv

  • Focizzatok nálunk!

    Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
    várjuk jelentkezéseteket!

    RÉSZLETEK

    Ez a pálya télen-nyáron, működik!

  • Paloznaki Tekergo

     

    Bicikli utak

    5403

    Hotelinfo

    hotelinfo1

    Elérhetőségek

    Paloznak, Fő út 10.
    8229
    E-mail:

    Hírlevél

    Regisztráljon a feliratkozás elott!
    No account yet? Register

    Térkép...

    Paloznaki videók

    kalvaria_1
     

    VIDEÓK