Hild díjas falu a Balaton partján
 
garbaiÚjvidéken született 1944 május 26-án. Esztergomban érettségizett 1962-ben. A Budapesti Műszaki Egyetemen 1967-ben gépészmérnöki és mérnöktanári oklevelet szerzett.
1967-1977 között az Energiagazdálkodási Intézet tudományos főmunkatársa. Nemzetgazdasági szintű energiapolitikai és energiagazdálkodási optimalizációs vizsgálatokkal foglalkozik. 1976-ban műszaki doktor.
1977-1994-ben a Nehézipari Minisztériumban, illetve a jogutód minisztériumokban főmunkatárs, osztályvezető, főosztályvezető, főtanácsos. 1986-ban a műszaki tudomány kandidátusa. 1994-től a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségének vezetője. 1996-tól a BME Gépészmérnöki Kar tanszékvezető egyetemi tanára és egyetemi magántanár. 1996: habilitált doktori fokozat. 170 tudományos és szakmai cikk magyar és idegen nyelven, 8 tudományos és szakkönyv szerzője.
Akadémiai energetikai szakbizottságának aktív tagja, számos tudományos egyesületben vezető tisztséget tölt be.
Évtizedek óta Paloznakon vásárolt nyaralójában piheni ki a napi munka fáradalmait, aktív résztvevője a falu kulturális és közéletének. Több helyi kiadvány megjelentetéséhez nyújtott segítséget. A Paloznak Jövőjéért Közalapítvány kuratóriumi tagja.
2005-ban a falu kulturális és közéletének támogatásáért az önkormányzat Paloznakért kitüntetésben részesítette.
 • Focizzatok nálunk!

  Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
  várjuk jelentkezéseteket!

  RÉSZLETEK

  Ez a pálya télen-nyáron, működik!

 • Paloznaki Tekergo

   

  Bicikli utak

  5403

  Elérhetőségek

  Paloznak, Fő út 10.
  8229
  E-mail:

  Hírlevél  HTML formátum?

  Joomla Extensions powered by Joobi

  Térkép...

  Paloznaki videók

  kalvaria_1
   

  VIDEÓK