Üdvözöljük Paloznak honlapján

Hild-díjas falu a Balaton partján!

A Balaton-felvidék hagyományos faluképének megőrzéséért Paloznak 1998-ban Hild-díjat kapott.

 

Paloznak település

Legfrissebb hírei

Az 5 legfrissebb hír látható itt. A régebbi hírek olvasásához kérem kattintson ide.

Bringás Piknik

"Május elsején a Paloznaki Ifjúsági Szervezet jóvoltából BRIN..."

Read More

Közmeghallgatást tartottunk

"Szokás szerint a nyaralóknak, üdülőtulajdonosoknak külön köz..."

Read More

Májusfa állítás

"Májusfa állítás, főzőverseny és május elsejei (ápr.27) felvo..."

Read More

Választás 2024

"TÁJÉKOZTATÁS VÁLASZTÁSI ÜGYELETRŐL (2024. ÁPRILIS 20. SZOMBA..."

Read More

Új Rendezési Terv

"Április 4-i ülésén egyhangú szavazással elfogadta a képvisel..."

Read More

Trokán PéterTrokán Péter 1946. július 4-én született Budapesten. Családjával Újpesten laktak.

Első színházi élményeit a József Attila Színházban szerezte, bár szülei eleinte féltették a színész szakmától, 1969-ben a Nemzeti Színház stúdiósa lett, majd egy év múlva a Kecskeméti Katona József Színházban lépett színpadra.

1972-től a Debreceni Csokonai Színházhoz csatlakozott, majd ismét Kecskemét következett. 1978-ban a vidéki színpadok után Budapesten is kipróbálta magát, három évig játszott a Népszínházban, majd 1981 és 1989 között a Nemzeti Színházban láthatta a közönség.

Egy évadot a József Attila Színházban töltött, 1990-ben pedig úgy döntött, szabadúszóként folytatja karrierjét, ugyanakkor két éven át a Magyar Színészkamara ügyvivője volt. Az évek során megfordult Veszprémben és Sopronban is, majd 2003-ban ismét a Nemzeti Színház társulatához csatlakozott, 2008-ban pedig Jordán Tamás igazgatót követve a szombathelyi Weöres Sándor Színházhoz szerződött.

Az évek során olyan nagyszerű darabokban láthatta a színházszerető közönség, mint Az ember tragédiája, a III. Richárd vagy a Liliom, 2011-ben a Pygmalionnal és a Naftalin volt premierdarabja, a Mágnás Miskában pedig Korláthy grófként szórakoztatja a közönséget.

A színpadon eltöltött hosszú évekkel a háta mögött a nagyközönség mégis elsősorban az 1987-ben útjára induló Szomszédok vadőrjeként ismeri - Szelényi János szimpatikus karakterét egészen 1999-ig, a sorozat befejező részééig öltötte magára. A sorozat mellett a tévé és mozifilmek világában is keresett színésszé vált, többek közt láthattuk a Jelbeszéd, Az erőd vagy az Októberi vasárnap című alkotásokban, de az 1983-as Te rongyos életben vagy az 1996-os Szambában is feltűnt.

Veszprémi szinházi karrierje alatt vásárolt Paloznakon házat, szőlőt és itt készül szerepeire, vagy kapcsolódik ki. Paloznak, a Balaton és a horgászat nagy szerelmese. Színészi munkája, kulturális és közéleti tevékenysége elismeréseként, mellyel hozzájárult Paloznak jó hírnevéhez valamint a paloznaki faluközösségben eltöltött évek elismeréseként a Paloznaki Önkormányzat 2016-ban díszpogári címmel tüntette ki.

Videók

   - Paloznak -   - Virágos Magyarország -      ...

PALOZNAK TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Balaton-felvidéki-, és Bakony-vidéki (dunántúli) hímzőkultúra Adatlap Hampasz-kút    Ad...

Paloznaki Tekergo

 

Bicikli utak

5403

Hotelinfo

hotelinfo1

Elérhetőségek

Paloznak, Fő út 10.
8229
E-mail:

Hírlevél

Regisztráljon a feliratkozás elott!
No account yet? Register

Térkép...

Paloznaki videók

kalvaria_1
 

VIDEÓK