Hild díjas falu a Balaton partján

falumegujitas

A belügyminiszter tavaly is meghirdette a Magyarországi Falumegújítási Díj 2023. pályázatot "Felépíteni a jövőt” mottóval. A pályázatot meghirdető célja, hogy felkutatásra, díjazásra és ezzel „reflektorfénybe“ kerüljenek azok a települési közösségek, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A kiíró a példák bemutatásával, az információk cseréjével javítani kívánja a falumegújítást végző községek eredményeit, a jó példákkal el kívánják érni, hogy a falumegújítás mozgalommá szerveződjön. A tavaly tizedik alkalommal meghirdetésre kerülő „Magyarországi Falumegújítási Díj” pályázat ezúttal is az „Európai Falumegújítási Díj” pályázati kiírás követelményein alapult, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki. A pályázóknak egy konkrét időszakra vonatkozóan kellett bemutatniuk a kiinduló helyzetüket és az időszak végére bekövetkezett változásokat.

A Bizottság – a pályaművek áttanulmányozása mellett – helyszíni bejárások, konzultációk alakalmából is vizsgálta a pályázatokat benyújtó települések falumegújítási tevékenységét. Nálunk a ősszel jártak a bírálók.

Paloznak a Magyarországi Falumegújítási Díj a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért – 2023 díjazásban részesült. Az ünnepélyes díjátadó 2024 májusában lesz.

A díj elnyerése köszönhető minden Paloznakinak, aki aktívan részt vesz a település életében, az önkormányzat dolgozóinak, képviselő-testület tagjainak, a helyi civil szervezetek vezetőinek, tagjainak, hogy közös munkánk látványos elismerést érdemelt ki.

látkép 6

  • Focizzatok nálunk!

    Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
    várjuk jelentkezéseteket!

    RÉSZLETEK

    Ez a pálya télen-nyáron, működik!

  • Paloznaki Tekergo

     

    Bicikli utak

    5403

    Hotelinfo

    hotelinfo1

    Elérhetőségek

    Paloznak, Fő út 10.
    8229
    E-mail:

    Hírlevél

    Regisztráljon a feliratkozás elott!
    No account yet? Register

    Térkép...

    Paloznaki videók

    kalvaria_1
     

    VIDEÓK