Hild díjas falu a Balaton partján

tuz2.jpgAz új Országos Tűzvédelmi Szabályzat március 5-i hatályba lépésével megváltozott és szigorodott az ingatlanok használata során keletkező hulladék szabadtéri égetése.

Belterületen csak abban az esetben lehet növényi hulladékot égetni, ha azt önkormányzati rendelet lehetővé teszi, bármilyen más kommunális, ipari eredetű, illetve veszélyes anyagot tartalmazó hulladék égetése tilos. Paloznak belterületén a környezet védelméről és az üdülőhely rendjéről szóló önkormányzati rendelet alapján október 1. és május 31. közötti időszakban 10 és 15 óra között időtartamban megengedett a szabadtéri égetés.

A szabályzás továbbra sem érinti a kerti grillezést és a tűzön történő sütés-főzést, azonban mint minden égetéssel összefüggő tevékenység során, itt is be kell tartani a tűzgyújtás általános szabályait.

A külterületen lévő, lábon álló növényzet, tarló, illetve a növénytermesztéssel összefüggésben keletkezett hulladék szabadtéri égetését minden esetben előzetesen engedélyeztetni kell a területileg illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség tűzvédelmi hatóságával. Az ezzel kapcsolatos kérvényt, Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltségre (8200 Veszprém Dózsa György u. 31.) a tevékenységet megelőzően legalább tíz nappal kell benyújtani. A kérvény a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján is elérhető. (http://veszprem.katasztrofavedelem.hu/hirek/4364-elozzuk-meg-a-szabadteri-tuzeket )

Tűzgyújtási tilalom esetén az érintett területen akkor sem megengedett a tűzgyújtás, ha azt egyébként az önkormányzat rendelete megengedi!

Jogszabálytól eltérő, vagy hatósági engedély hiányában végzett tűzgyújtási tevékenység tűzvédelmi bírságot von maga után!

 • Focizzatok nálunk!

  Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
  várjuk jelentkezéseteket!

  RÉSZLETEK

  Ez a pálya télen-nyáron, működik!

 • Paloznaki Tekergo

   

  Bicikli utak

  5403

  Elérhetőségek

  Paloznak, Fő út 10.
  8229
  E-mail:

  Hírlevél  HTML formátum?

  Joomla Extensions powered by Joobi

  Térkép...

  Paloznaki videók

  kalvaria_1
   

  VIDEÓK