Hild díjas falu a Balaton partján

emikeNagy örömünkre március 15-én Prazsák Józsefné, Emike a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat állami kitüntetésben részesült.

Prazsák Józsefné 1944-ben született Szilágysomlyón. Általános és középiskoláit Cegléden, a tanárképző főiskolát (matematika-kémia-technika szakon) Szegeden végezte. Szeged, Győr után a Csopaki Általános Iskolában tanított (16 évig) 1999-ig, nyugdíjazásáig. 1963-vásárolt a család Paloznakon telket, ahol a tanítási szüneteket töltötték, majd 1983-ban a faluban megépült házukba költözött férjével és három gyermekével.
Pedagógusként kiemelt figyelemmel és törődéssel foglalkozott tanítványaival. A Csopaki Általános Iskolában töltött időszak alatt bekapcsolódott Csopak, Paloznak kulturális életébe, a tanításon kívül aktív és tevékeny résztvevője a közösségi életnek. Rengeteg programot, eseményt szervezett az iskolában és az iskolai életen kívül is a tanítványainak és az érdeklődő lakosoknak. Diákjai életét az iskolai kereteken kívül is gondoskodó figyelemmel kísérte és segíti a mai napig.
A művészetek iránti szeretetének és tiszteletének köszönhetően a rendszerváltást követően lelkesen vett részt az önállósult Paloznak kulturális életének beindításában. Az első képzőművészeti kiállítás kezdeményezését megszervezését a következő 30 évben még számtalan követte. Művészeti kapcsolatainak és volt tanítványainak köszönhetően számtalan kiváló művész és tehetséges művészpalánta kapott lehetőséget önálló kiállítás megvalósítására, melyek berendezésében, megvalósításában nagy szerepet játszott.Magyar Arany Érdemkereszt – Kiss Lajos elismerése – Csongrád-Csanád Megyei  Építész Kamara
Kezdetektől a mai napig a Paloznak Jövőjéért Közalapítvány kuratóriumának elnöke. A kuratóriumi munkát lelkesen és aktívan végzi, újabb és újabb támogatókat von be a finanszírozásba és talál ötleteihez támogató szponzort. Az Alapítvány segítségével több köztéri műalkotás létesült. Kuratóriumi elnökként kezdeményezője és megvalósítója volt a paloznaki játszótér építésének. A helyi fiatalok ösztöndíjrendszerének kidolgozásában támogatásában, és működtetésében vesz részt. Több helytörténeti és helyi vonatkozású irodalmi alkotás megjelentetésében, kiadásában vállalt aktív szerepet.

Lelkes és fáradhatatlan kezdeményezője, szervezője a község kulturális életének. Társadalmi szerepvállalását kezdetektől önzetlenűl, díjazás nélkül, nagy odadással végezte és végzi a mai napig. Gratulálunk a kitüntetéshez!

Önkormányzat

  • Focizzatok nálunk!

    Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
    várjuk jelentkezéseteket!

    RÉSZLETEK

    Ez a pálya télen-nyáron, működik!

  • Paloznaki Tekergo

     

    Bicikli utak

    5403

    Hotelinfo

    hotelinfo1

    Elérhetőségek

    Paloznak, Fő út 10.
    8229
    E-mail:

    Hírlevél

    Regisztráljon a feliratkozás elott!
    No account yet? Register

    Térkép...

    Paloznaki videók

    kalvaria_1
     

    VIDEÓK