Hild díjas falu a Balaton partján

muvesz 4Nagy érdeklődés övezte a hétvégi mművésztalálkozót Paloznakon. Szombat este a Paloznaki Kórus adventi koncertjére rengetegen voltak kíváncsiak. A koncerten fellépett Petrás Mária énekes, aki meleg hangon méltatta a kórus tevékenységét. Vasárnap déltől telt ház előtt zajlottak a programok a Szent József Házban.

"A céhgyűlést követő megnyitóra csordultig megtelt Szent József Házban Kuti Csaba, a Veszprém Megyei Önkormányzat volt elnöke nyitotta meg a céh körülbelül 20 tagja által hozott festményekből berendezett kiállítást, kiemelve, hogy a megye büszke lehet az itt élő és alkotó művészeire.

MuveszA folytatásban Czucor Sándor európai jószolgálati nagykövet a közelgő ünnepről kérdezte Karafiáth Orsolya író-, költőnőt, Praznovszky Mihály irodalomtörténészt és Oberfrank Pált, a veszprémi Petőfi Színház színészét, igazgatóját. Az eszmecsere résztvevői és hallgatóságuk is remekül érezhette magát az egy órás műsor időtartama alatt – a közönség soraiban ülők megtudhatták például, hogy Karafiáth Orsolya édességből fogyaszt többet az ünnep idején, Oberfrank Pál viszont a csülkös étkeket kedveli. Praznovszky Mihály felidézte a beszélgetés során, hogy a nagy magyar írók műveikben gyakran jelentek meg az étkezési szokásokra utaló sorok - az irodalomtörténész ezt a jelenséget azzal magyarázta, hogy a szerelem, az evés és az irodalom is együvé tartozik. muvesz 4

A remek hangulatú társalgást követően Dr. Zentai Gabriella szerkesztő bemutatta az „A Balaton a magyar költők műveiben és magyar festők festményein” címet viselő albumot, melyet a kultúrházban jelenlévők is megtekinthettek. Az albumban 50 képhez ugyanennyi vers párosul, Veszeli Lajos alkotása mellé például a Paloznakra vendégként érkező Karafiáth Orsolya sorai kerültek.

Az albumbemutatót a veszprémi Séd című kritikai folyóirat bemutatása követte, a negyedévenként megjelenő kiadványról Géczi János szerkesztő beszélt.Összességében elmondható, hogy a másodízben megrendezett adventi művésztalálkozón résztvevők Paloznakon nemcsak forralt borral és ünnepi hangulattal, hanem kiadós szellemi táplálékkal gazdagodva hangolódhattak a közelgő ünnepre." (www.omegahirek.hu)

 • Focizzatok nálunk!

  Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
  várjuk jelentkezéseteket!

  RÉSZLETEK

  Ez a pálya télen-nyáron, működik!

 • Paloznaki Tekergo

   

  Bicikli utak

  5403

  Elérhetőségek

  Paloznak, Fő út 10.
  8229
  E-mail:

  Hírlevél  HTML formátum?

  Joomla Extensions powered by Joobi

  Térkép...

  Paloznaki videók

  kalvaria_1
   

  VIDEÓK