Hild díjas falu a Balaton partján
Léber KA polgárőrség vezetője a Közrendvédelmi Alapítvány elnöke
1935. február 28-án Paloznakon született, hatéves koráig hol Paloznakon, hol Szentkirályszabadján élt. 1940. szeptemberében a Balatonkövesdi Református Népiskolában kezdte el iskolai tanulmányait, majd Balatonfüredet, Győrt, Veszprémet bejárva 1954-ben Sümegen szerez magas-építőipari technikusi oklevelet.
1954. július 1-től az Építésügyi Minisztérium elhelyezése alapján a 71/4 sz. Állami Építőipai Vállalatnál, később jogutódjánál, a Somogy Megyei ÁÉV-nél, gyakornok, munkahelyi technikus, majd építésvezető. 1959 márciustól a Veszprém Megyei Beruházási Iroda és jogutódjaik munkatársa nyugdíjazásáig, közben felsőfokú „terv-beruházó” „beruházás szervező és műszaki ellenőr”-i szakképesítéseket szerez.
Munkáját állami, miniszteri és több kiváló dolgozói kitüntetéssel ismerték el. Megkapta a „Keszthely városért„ érdemérmet és a „Paloznakért” kitüntetést.
1990-1994-ig önkormányzati képviselő és alpolgármester. A Paloznak Közrendvédelmi Alapítvány megalakításában tevékenyen részt vesz, mely 1992. júliusától működik az akkori alapító tagok és a képviselő testület megbízásából Léber Károly elnökségével. 1992 2010 között a Közrendvédelmi Alapítvány kuratóriumának elnőke a Paloznaki Polgárőrség vezetője. Aktív résztvevője a Polgárőrségek Veszprém Megyei Elnökségének, ahol különböző feladatokat lát el. Közel 15 éves polgárőri munkáját az Országos Polgárőr Szövetség „Polgárőr Érdemérem” bronz és arany fokozatával, „emlékéremmel” és 2005-ben az „Érdemkereszt” arany fokozatával ismerte el. 2010-ben a kuratóriumi megbizatásáról lemond és az Alapítvány feladatait átvevő Paloznaki Polgárőr Egyesület tiszteletbeli elnökévé választják.
2014 január 10-én hosszantartó betegség után elhunyt.
 • Focizzatok nálunk!

  Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
  várjuk jelentkezéseteket!

  RÉSZLETEK

  Ez a pálya télen-nyáron, működik!

 • Paloznaki Tekergo

   

  Bicikli utak

  5403

  Elérhetőségek

  Paloznak, Fő út 10.
  8229
  E-mail:

  Hírlevél  HTML formátum?

  Joomla Extensions powered by Joobi

  Térkép...

  Paloznaki videók

  kalvaria_1
   

  VIDEÓK