Hild díjas falu a Balaton partján

Török Imre 001

1944.04.30-án született Paloznakon. Édesapja vasúti munkás, édesanyja háztartásbeli. Kilenc testvérével együtt nevelkedett Paloznakon.

Az általános iskola befejezése után kőműves tanuló lett, majd egy kisiparosnál dolgozott. 1968-ban Németh Erzsébettel kötött házasságot. 1969-ben és 1972-ben születtek lányai.

1971-ben mestervizsgát tett Győrben és kisiparosként dolgozott 1975-ig, majd Balatonfüreden egy Építőipari Szövetkezetnél helyezkedett el.

Paloznakon keze nyomát őrzi a templomhoz vezető lépcső építése, valamint a templom belső és külső felújítása az 1970-es évek második felében, amit testvérével közösen végeztek. A rendszerváltás után aktívan bekapcsolódott az újra önállósodó falu közösségi életébe, nem volt olyan közösségi munka, ahol ne lett volna ott. 1994-1998-ig önkormányzati képviselőként vett részt Paloznak életében. Tevékenyen segítette a temető kerítésének építését, a sportpálya építését, a játszótér kialakítását.

Ma már nyugdíjasként él Paloznakon, gyermekei és unokái közelében.

2010-ben közösségi munkáját, a faluközösségért végzett önzetlen tevékenységét az Önkormányzat Paloznakért kitüntetéssel ismerte el.

 • Focizzatok nálunk!

  Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
  várjuk jelentkezéseteket!

  RÉSZLETEK

  Ez a pálya télen-nyáron, működik!

 • Paloznaki Tekergo

   

  Bicikli utak

  5403

  Elérhetőségek

  Paloznak, Fő út 10.
  8229
  E-mail:

  Hírlevél  HTML formátum?

  Joomla Extensions powered by Joobi

  Térkép...

  Paloznaki videók

  kalvaria_1
   

  VIDEÓK