Hild díjas falu a Balaton partján
 vorosmartyKomádiban született 1929-ben A Szeghalmi Református Péter András Gimnáziumban érettségizett, a Debreceni Orvostudományi Egyetemen végzett, Szalai Sándor és Kettesy Aladár Professzorok tanítványa. Mint szemorvos a Debreceni Szemklinikán kezdett. Majd a Friedrichstadti Szemklinika (Dresda) m.b. igazgatója, később a Szent Rókus Kórház (Budapest) osztályvezető főorvosa lett.
Tudományos minősítései: Dr. med. habil. (Berlin), tudomány kandidátusa és tudomány doktora (Budapest)
Több nemzetközi és magyar tudományos társaság vezetőségi tagja.
A szemre vonatkozó élettani-optikai, klinikai, műtéttani és műszertervezési kutatások eredményeiről több könyvben és tanulmányban ír. Több nemzetközi szabadalma van. Legjelentősebb munkái: a német nyelven irt, összefoglaló Szemészeti műtéttankönyv, a magyar nyelvű "A szem optikája" és "A szemüvegrendelés elmélete és gyakorlata" című könyvei. Műtéti előkészítő eljárását az egész világon rutinszerűen alkalmazzák. Nemzetközileg is elismert nagy statisztikával rendelkező operatőrök sorába tartozik. A műlencse implantáció nemzetközi úttörője. Számos új műtéti eljárás szerzője. A modern mikrosebészeti hályogműtéttel egybekötött műlencse implantáció és a szemészeti YAG-LASER hazai bevezetője.
A kommunista érában, hazafias elveiért elmarasztalták, ami miatt a Debreceni Orvostudományi Egyetem 1993-ban rehabilitálta.
Munkája elismeréseként számos hazai és nemzetközi kitüntetésben részesült.
Évtizedek óta Paloznakon vásárolt nyaralójában piheni ki a napi munka fáradalmait, aktív résztvevője a falu kulturális közéletének. 2003-ban Paloznak díszpolgárává választotta az önkormányzat.
 • Focizzatok nálunk!

  Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
  várjuk jelentkezéseteket!

  RÉSZLETEK

  Ez a pálya télen-nyáron, működik!

 • Paloznaki Tekergo

   

  Bicikli utak

  5403

  Elérhetőségek

  Paloznak, Fő út 10.
  8229
  E-mail:

  Hírlevél  HTML formátum?

  Joomla Extensions powered by Joobi

  Térkép...

  Paloznaki videók

  kalvaria_1
   

  VIDEÓK