Üdvözöljük Paloznak honlapján

Hild-díjas falu a Balaton partján!

A Balaton-felvidék hagyományos faluképének megőrzéséért Paloznak 1998-ban Hild-díjat kapott.

 

Paloznak település

Legfrissebb hírei

Az 5 legfrissebb hír látható itt. A régebbi hírek olvasásához kérem kattintson ide.

Bringás Piknik

"Május elsején a Paloznaki Ifjúsági Szervezet jóvoltából BRIN..."

Read More

Közmeghallgatást tartottunk

"Szokás szerint a nyaralóknak, üdülőtulajdonosoknak külön köz..."

Read More

Májusfa állítás

"Májusfa állítás, főzőverseny és május elsejei (ápr.27) felvo..."

Read More

Választás 2024

"TÁJÉKOZTATÁS VÁLASZTÁSI ÜGYELETRŐL (2024. ÁPRILIS 20. SZOMBA..."

Read More

Új Rendezési Terv

"Április 4-i ülésén egyhangú szavazással elfogadta a képvisel..."

Read More

Tóth Gáborné Marika

Tóth Gábornét élete során minden – születési helye, családja, munkája – a Balaton-felvidéki kistelepülésekhez kötötték és kötik ma is.

Felsőörsön született, ott töltötte gyermek ifjú és felnőtt korát, ma is itt él felnőtt fiai körében. A veszprémi Kállai Éva Gimnáziumban 1973-ban tett érettségi vizsgát követően a véletlennek köszönhetően kezdte „közigazgatási „pályafutását, ami végül negyven és fél esztendeig tartott.

Az akkori Alsóörsi Községi Közös Tanács hivatalában dolgozott egészen a rendszerváltásig. Közben 1981-ben házasságot kötött Tóth Gáborral, házasságukból két fiúgyermek született.

Munka és család mellett tanult, 1986-ban Igazgatás-szervező oklevelét vehette át a Budapesti Államigazgatási Főiskolán. A rendszerváltást megelőzően akkori munkahelyén, Alsóörsön „ügyintéző”-ként szolgálta három település (Alsóörs, Felsőörs és Lovas) lakosságát. Tovább nem léphetett a hivatali ranglétrán, mivel nem élt a számára felkínált lehetőséggel, vagyis nem lépett be a pártba.

A rendszerváltást követően több mint három évig jegyzőként dolgozott szülőfalujában Felsőörsön, ahol a semmiből kellett önálló hivatalt létrehozni. A kifejezett hivatali munka mellett itt már lehetősége nyílt bepillantani a településfejlesztés feladataiba is. Járdát, villany és vízhálózatot, iskolát építettek, amiben tevékenyen vehetett részt.

1994 márciusában váltott, ettől kezdve Lovas község jegyzőjeként szolgálta a települést hosszú időn keresztül. 1998. november elején Paloznak polgármestere Czeglédy Ákos kérésére, a Képviselő-testület átmenetileg bízta meg a jegyzői feladatok ellátásával. Az átmeneti megbízásból viszonylag hosszú, 2012. december 31-ig tartó munkakapcsolat lett. Ezen idő alatt 1998-2004-ig párhuzamosan látta el Paloznak és Lovas önálló hivatalának jegyzői feladatait. 2005. január 1-től a két kicsi Balaton-felvidéki település közös hivatalának körjegyzőjévé nevezték ki a Képviselő-testületek.

Hivatali feladatai ellátásán túl és a mellett – számára nem kötelező feladatként – folyamatosan jelen voltak a különféle településfejlesztési és beruházási feladatok, amelyekben élvezettel és nagy erőbedobással vett részt. A maga szerény eszközeivel próbált hozzájárulni a település fejlődéséhez, egy-egy elképzeléshez kereste a forrásokat, figyelte a pályázatokat, amelyeket néha önállóan írt meg, más esetekben közreműködött azok összeállításában. Számos beruházás valósult meg közreműködésével, ezek eredményének, a sikernek mindig őszintén örült. A tisztességgel ellátott hivatali munka mellett számára az igazi sikert a település szépülése, fejlődése jelentette, amiért bármikor és bárkivel együttműködött.

2013. év elején – az új hivatali szervezet kialakulásának nyomán – pályája visszakanyarodott a kiindulási helyhez Alsóörs községhez. 2013. december 29-én az Alsóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Lovasi Kirendeltség vezetőjeként ment nyugdíjba.

2013-ban a Paloznaki Önkormányzat 14 éven át a paloznaki faluközösségért végzett lelkiismeretes és odaadó munkája elismeréseként „Paloznakért” kitüntetésben részesítette.

Videók

   - Paloznak -   - Virágos Magyarország -      ...

PALOZNAK TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Balaton-felvidéki-, és Bakony-vidéki (dunántúli) hímzőkultúra Adatlap Hampasz-kút    Ad...

Paloznaki Tekergo

 

Bicikli utak

5403

Hotelinfo

hotelinfo1

Elérhetőségek

Paloznak, Fő út 10.
8229
E-mail:

Hírlevél

Regisztráljon a feliratkozás elott!
No account yet? Register

Térkép...

Paloznaki videók

kalvaria_1
 

VIDEÓK