Üdvözöljük Paloznak honlapján

Hild-díjas falu a Balaton partján!

A Balaton-felvidék hagyományos faluképének megőrzéséért Paloznak 1998-ban Hild-díjat kapott.

 

Paloznak település

Legfrissebb hírei

Az 5 legfrissebb hír látható itt. A régebbi hírek olvasásához kérem kattintson ide.

Tor Túra

"A Paloznaki Civil Egyesület sok szeretettel várja az érdeklő..."

Read More

Tor Túra

13:00 – 16:30 Családi kirándulás „Geocaching fel a kilátóhoz!” Gyülekező és visszaérkezés: Tájház udvar (Váltócipőt az...

Read More

Pohárköszöntő

" A Paloznaki Önkormányzat szeretettel vár minden kedves pal..."

Read More

Orvosi rendelés

"Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy 2018 január 1-től a Csopak ..."

Read More

Búcsúzunk Fábián Julitól

"A szombaton, 37 éves korában elhunyt kiváló énekesnő, Fábián..."

Read More

Adventi hangverseny

"A Paloznaki Kórus tisztelettel és szeretettel vár mindenkit&..."

Read More

"A céhgyűlést követő megnyitóra csordultig megtelt Szent József Házban Kuti Csaba, a Veszprém Megyei Önkormányzat volt elnöke nyitotta meg a céh körülbelül 20 tagja által hozott festményekből berendezett kiállítást, kiemelve, hogy a megye büszke lehet az itt élő és alkotó művészeire.

MuveszA folytatásban Czucor Sándor európai jószolgálati nagykövet a közelgő ünnepről kérdezte Karafiáth Orsolya író-, költőnőt, Praznovszky Mihály irodalomtörténészt és Oberfrank Pált, a veszprémi Petőfi Színház színészét, igazgatóját. Az eszmecsere résztvevői és hallgatóságuk is remekül érezhette magát az egy órás műsor időtartama alatt – a közönség soraiban ülők megtudhatták például, hogy Karafiáth Orsolya édességből fogyaszt többet az ünnep idején, Oberfrank Pál viszont a csülkös étkeket kedveli. Praznovszky Mihály felidézte a beszélgetés során, hogy a nagy magyar írók műveikben gyakran jelentek meg az étkezési szokásokra utaló sorok - az irodalomtörténész ezt a jelenséget azzal magyarázta, hogy a szerelem, az evés és az irodalom is együvé tartozik. muvesz 4

A remek hangulatú társalgást követően Dr. Zentai Gabriella szerkesztő bemutatta az „A Balaton a magyar költők műveiben és magyar festők festményein” címet viselő albumot, melyet a kultúrházban jelenlévők is megtekinthettek. Az albumban 50 képhez ugyanennyi vers párosul, Veszeli Lajos alkotása mellé például a Paloznakra vendégként érkező Karafiáth Orsolya sorai kerültek.

Az albumbemutatót a veszprémi Séd című kritikai folyóirat bemutatása követte, a negyedévenként megjelenő kiadványról Géczi János szerkesztő beszélt.Összességében elmondható, hogy a másodízben megrendezett adventi művésztalálkozón résztvevők Paloznakon nemcsak forralt borral és ünnepi hangulattal, hanem kiadós szellemi táplálékkal gazdagodva hangolódhattak a közelgő ünnepre." (www.omegahirek.hu)

Videók

   - Paloznak -   - Virágos Magyarország -     &nbs...

PALOZNAK TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Balaton-felvidéki-, és Bakony-vidéki (dunántúli) hímzőkultúra Adatlap Hampasz-kút    Adat...

Paloznaki Tekergo

 

Bicikli utak

5403

Elérhetőségek

Paloznak, Fő út 10.
8229
E-mail:

HírlevélHTML formátum?

Joomla Extensions powered by Joobi

Térkép...

Paloznaki videók

kalvaria_1
 

VIDEÓK