Hild díjas falu a Balaton partján

borPaloznak Község Önkormányzata április 22-én, szombaton 15 órától tartja Borversenyét a Faluház nagytermében, amelyre minden érdeklődőt szeretettel meghívunk és várunk. A nevezni kívánt borokat április 21-én pénteken 8-12 óráig a polgármesteri hivatalban, 22-én szombaton 10-13 óráig a Faluház tetőterében lehet leadni. A társadalmi zsűribe a jelentkezést 15.00 óráig várjuk. (max. 15 fő. jelentkezési sorrendben)

 

A borverseny célja: Paloznak község szőlősgazdái és lakosai találkozásának elősegítése, a bortermelői tapasztalatok kicserélése, a minőségi bortermelés ösztönzése.

Nevezés feltételei:

1.)    Részt vehet minden olyan bortermelő, akinek Paloznak közigazgatási területén bortermelésre alkalmas szőlője van, illetve Paloznakon bortermelést folytat.

2.)    Nevezni fehér, vörös és rosé borokkal lehet.

3.)    A benevezett mintát fajtánként 2 db 7 dl-es, zöld színű borosüvegben kell elhelyezni, parafa dugóval ledugaszolva.

4.)    A mintaüvegeket az önkormányzat megbízottja címkével látja el, a címkét megszámozza. A versenyző nevét és címét lezárt borítékba helyezi, a számot feltünteti a borítékon.

5.)    Nevezési díj: Fajtánként 700 Ft, amelyet a nevezéskor kell befizetni. A nevezési díj összegét a Paloznaki Etalon bor készítésére használjuk fel.

6.)    Leadási határidő: 2017. április 21. pénteken 8-12 óráig a polgármesteri hivatalban, 22-én szombaton 10-13 óráig a Faluház tetőterében.

7.)    Értékelés: A versenyre pártatlan bírálóbizottságot hívunk, aki a verseny végén eredményt hirdet.

8.)    A verseny nyilvános, amelyen bárki részt vehet, esetleges észrevételeit a bírálóbizottság elnökénél megteheti. A jelenlévők lehetőséget kapnak TÁRSADALMI BÍRÁLÓBIZOTTSÁG megalakítására, max. 15 fő. A bizottságba jelentkezni lehet a verseny kezdete előtt negyed órával Verrasztóné Losonczy Anna rendezvényszervezőnél. (Nagyobb számú jelentkezés esetén sorsolás dönt.

9.)    Díjazás: A bíráló bizottság a benevezett borokat négy kategóriába sorolja: arany, ezüst, bronz oklevél, emléklap. A bírálat eredményeiről a résztvevők díszes oklevelet kapnak. Az arany fokozatú borok I – III. helyezettje a rendezőség és a támogatók által felajánlott ajándékokban részesül. A társadalmi bírálóbizottság különdíjat ad. A Paloznaki Borklub a legmagasabb pontszámot elérő olaszrizlinget külön díjazásban részesíti. A borverseny értékelése és díjazása nem jelent egyben hivatalos borminősítést. A borversenyt követően a rendezőbizottság a hagyományos batyus bálhoz zenét biztosít 23 óráig. Mind a borosgazdák, mind pedig az érdeklődő vendégek részvételével „összehasonlító” borbírálatra lesz lehetőség.

10.)    Egyben szeretettel meghívjuk a szőlősgazdák feleségeit, barátait, valamint az érdeklődőket, hogy tiszteljék meg rendezvényünket és jó szokásukhoz híven „borkorcsolyáról”, „alapozó” ételekről gondoskodjanak.

 

 

  • Focizzatok nálunk!

    Ha nem találtatok helyet, kiszorultatok valahonnan, és villanyfényben műfüvön akartok focizni,
    várjuk jelentkezéseteket!

    RÉSZLETEK

    Ez a pálya télen-nyáron, működik!

  • Paloznaki Tekergo

     

    Bicikli utak

    5403

    Hotelinfo

    hotelinfo1

    Elérhetőségek

    Paloznak, Fő út 10.
    8229
    E-mail:

    Hírlevél

    Regisztráljon a feliratkozás elott!
    No account yet? Register

    Térkép...

    Paloznaki videók

    kalvaria_1
     

    VIDEÓK