vadlovak

2022 utolsó, rendhagyó KINEDOK vetítése október 31-én hétfőn 17.00 órakor a Szt József Ház Galériában (Fő tér)  Török Zoltán Vadlovak – Hortobágyi mese c. (magyar, német svéd, osztrák, 91 perc) nagysikerű természetfilmje. Gyerekek, fiatalok, felnőttek figyelmébe!
A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.
Vendégünk: Sári János, hortobágyi születésű, ott élő agrármérnök, a Hortobágyi Halgazdaság tóegységvezetője, méhész, hobbi kertész
A beszélgetés után a Prae Könyvkiadó jóvoltából kedvezményes áron megvásárolhatják Molnár T. Eszter és Török Zoltán, a film alapján készült, Árkus, a csikó c. mesekönyvét.
Nézőink a megszokott medvehagymás pogácsa mellett hortobágyi ínyencségeket is kóstolhatnak.
Szervező, moderátor: Pócsik Andrea kultúrakutató
A programot a Kinedok Magyarország, a Mozinet Kft. és a Paloznaki Önkormányzat támogatja.