falumegujitasA Belügyminiszter tavaly is meghirdette a falumegújítási pályázatot, "Magyar falu – Kihívások, helyi válaszok” mottóval. Az immár nyolcadik alkalommal kiírt pályázattal a meghirdető célja, hogy felkutassa, díjazza és ezzel „reflektorfénybe állítsa“, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik fejlesztési munkájukat. A pályázat ezúttal is az „Európai Falumegújítási Díj” pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki.

A Bizottság – a pályaművek áttanulmányozása mellett – helyszíni bejárások, konzultációk alakalmából is vizsgálta a pályázatokat benyújtó települések falumegújítási tevékenységét. Nálunk a nyár elején jártak a bírálók.

Paloznak a Magyarországi Falumegújítási Díj a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért – 2019. díjat veheti át az ünnepélyes díjátadón és falumegújítási konferencián, Iszkaszentgyörgyön, szeptember 13-án.

A díj elnyerése köszönhető minden Paloznakinak, aki aktívan részt vesz a település életében, az önkormányzat dolgozóinak, képviselő-testület tagjainak, a helyi civil szervezetek vezetőinek, tagjainak, hogy közös munkánk látványos elismerést érdemelt ki.

virag 1