Üdvözöljük Paloznak honlapján

Hild-díjas falu a Balaton partján!

A Balaton-felvidék hagyományos faluképének megőrzéséért Paloznak 1998-ban Hild-díjat kapott.

 

Paloznak település

Legfrissebb hírei

Az 5 legfrissebb hír látható itt. A régebbi hírek olvasásához kérem kattintson ide.

Új Rendezési Terv

"Április 4-i ülésén egyhangú szavazással elfogadta a képvisel..."

Read More

Borverseny

"Tisztelt Paloznaki Szőlősgazdák, Kedves Bortermelők! Önkorm..."

Read More

Közmeghallgatás nyaralóknak

"A Paloznaki Önkormányzat április13-án szombaton 10.00 órakor..."

Read More

Költészet napja

"Paloznaki írások zenei köntösben Irodalmi-zenei délután a Kö..."

Read More

Vízhiány

"Tájékoztatásul közöljük, hogy Paloznak településen 2024. áp..."

Read More

Tóth Gáborné Marika

Tóth Gábornét élete során minden – születési helye, családja, munkája – a Balaton-felvidéki kistelepülésekhez kötötték és kötik ma is.

Felsőörsön született, ott töltötte gyermek ifjú és felnőtt korát, ma is itt él felnőtt fiai körében. A veszprémi Kállai Éva Gimnáziumban 1973-ban tett érettségi vizsgát követően a véletlennek köszönhetően kezdte „közigazgatási „pályafutását, ami végül negyven és fél esztendeig tartott.

Az akkori Alsóörsi Községi Közös Tanács hivatalában dolgozott egészen a rendszerváltásig. Közben 1981-ben házasságot kötött Tóth Gáborral, házasságukból két fiúgyermek született.

Munka és család mellett tanult, 1986-ban Igazgatás-szervező oklevelét vehette át a Budapesti Államigazgatási Főiskolán. A rendszerváltást megelőzően akkori munkahelyén, Alsóörsön „ügyintéző”-ként szolgálta három település (Alsóörs, Felsőörs és Lovas) lakosságát. Tovább nem léphetett a hivatali ranglétrán, mivel nem élt a számára felkínált lehetőséggel, vagyis nem lépett be a pártba.

A rendszerváltást követően több mint három évig jegyzőként dolgozott szülőfalujában Felsőörsön, ahol a semmiből kellett önálló hivatalt létrehozni. A kifejezett hivatali munka mellett itt már lehetősége nyílt bepillantani a településfejlesztés feladataiba is. Járdát, villany és vízhálózatot, iskolát építettek, amiben tevékenyen vehetett részt.

1994 márciusában váltott, ettől kezdve Lovas község jegyzőjeként szolgálta a települést hosszú időn keresztül. 1998. november elején Paloznak polgármestere Czeglédy Ákos kérésére, a Képviselő-testület átmenetileg bízta meg a jegyzői feladatok ellátásával. Az átmeneti megbízásból viszonylag hosszú, 2012. december 31-ig tartó munkakapcsolat lett. Ezen idő alatt 1998-2004-ig párhuzamosan látta el Paloznak és Lovas önálló hivatalának jegyzői feladatait. 2005. január 1-től a két kicsi Balaton-felvidéki település közös hivatalának körjegyzőjévé nevezték ki a Képviselő-testületek.

Hivatali feladatai ellátásán túl és a mellett – számára nem kötelező feladatként – folyamatosan jelen voltak a különféle településfejlesztési és beruházási feladatok, amelyekben élvezettel és nagy erőbedobással vett részt. A maga szerény eszközeivel próbált hozzájárulni a település fejlődéséhez, egy-egy elképzeléshez kereste a forrásokat, figyelte a pályázatokat, amelyeket néha önállóan írt meg, más esetekben közreműködött azok összeállításában. Számos beruházás valósult meg közreműködésével, ezek eredményének, a sikernek mindig őszintén örült. A tisztességgel ellátott hivatali munka mellett számára az igazi sikert a település szépülése, fejlődése jelentette, amiért bármikor és bárkivel együttműködött.

2013. év elején – az új hivatali szervezet kialakulásának nyomán – pályája visszakanyarodott a kiindulási helyhez Alsóörs községhez. 2013. december 29-én az Alsóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Lovasi Kirendeltség vezetőjeként ment nyugdíjba.

2013-ban a Paloznaki Önkormányzat 14 éven át a paloznaki faluközösségért végzett lelkiismeretes és odaadó munkája elismeréseként „Paloznakért” kitüntetésben részesítette.

Videók

   - Paloznak -   - Virágos Magyarország -      ...

PALOZNAK TELEPÜLÉSI ÉRTÉKTÁR

Balaton-felvidéki-, és Bakony-vidéki (dunántúli) hímzőkultúra Adatlap Hampasz-kút    Ad...

Paloznaki Tekergo

 

Bicikli utak

5403

Hotelinfo

hotelinfo1

Elérhetőségek

Paloznak, Fő út 10.
8229
E-mail:

Hírlevél

Regisztráljon a feliratkozás elott!
No account yet? Register

Térkép...

Paloznaki videók

kalvaria_1
 

VIDEÓK